Faxen ontvangen en versturen vanaf de PC

De komst van e-mail heeft het gebruik van de fax tot bijna 0 teruggebracht. Toch kunnen er nog altijd redenen zijn om een fax te versturen of te ontvangen. Een fax kan bijvoorbeeld meer de aandacht trekken dan een e-mailbericht of er wordt een geldige handtekening verlangd.

Goed nieuws: wie weinig faxt, hoeft geen faxapparaat aan te schaffen. Keerzijde: het vraagt even wat werk en een beetje gepuzzel.

Op de website van The Phone Company vind je al jaren een handig webformulier: vul de juiste gegevens in en de fax wordt binnen een dag verstuurd. Met deze optie kun je alleen 'platte' tekst versturen en niet bijvoorbeeld een bestaand A4-tje. Als je dat wilt, zijn er betaalde diensten en programma's die de pc laten faxen via de telefoonlijn.

En faxen ontvangen? Ook dat kan. Neem hiervoor een gratis abonnement bij XOIP. Je krijgt dan een 084-nummer toegewezen. Faxen die naar dit nummer worden gestuurd, komen als e-mailbericht met attachment (TIF-formaat) naar je toe. Je kunt deze attachments eenvoudig afdrukken.
handige en gratis online diensten freeware gratis software