Online RSS-lezer

Wie regelmatig een uurtje of meer achter de computer kruipt om te surfen langs actuele websites als NOS Nieuws, Nu en WebWereld om vervolgens ook nog enkele weblogs mee te pikken, kan met een RSS-reader veel tijd besparen. Really Simple Syndication of Rich Site Summary (RSS) maakt het mogelijk om in één scherm, dat van de RSS-reader, koppen en samenvattingen te verzamelen van artikelen op verschillende websites. Ook podcasts worden op deze wijze aangeboden.

Deze websites moeten daarvoor wel een zogenaamde 'feed' aanbieden: een bron waaruit de reader zijn informatie kan halen. Een feed bevat van elk bericht een titel, een internetadres en een korte beschrijving. Door vanuit de RSS-reader te klikken op de link wordt de oorspronkelijk pagina geopend.

Bloglines is een online RSS-reader (en dus vanaf elke plek met een internetaansluiting beschikbaar). Neem er een abonnement op je favoriete feeds, en groepeer ze vervolgens in mappen. Bloglines verwijdert automatisch alle kopjes die je al gezien hebt, tenzij je ze aanvinkt. De website heeft ook nog enkele toeters en bellen aan boord, zoals abonneren op zoekopdrachten in een groot aantal feeds en informatie over je abonnement delen met andere gebruikers.
handige en gratis online diensten freeware gratis software