Online tekstverwerker

In de niet al te verre toekomst zullen we nauwelijks nog software op onze computers installeren. Programma's worden dan gedistribueerd via internet, waarbij we zullen betalen naar gebruik of op basis van een abonnement. Pioniers hebben de gewoonte ons eerst gratis met het concept kennis te laten maken. Dat doen ze bijvoorbeeld met online tekstverwerkers.

Een boodschappenlijstje, een artikel, een lijst met vergaderpunten of een brief... samen, maar toch op afstand schrijven met een online tekstverwerker betekent aanzienlijk meer gemak: je hoeft de tekst niet heen en weer te mailen. Maar ook als je alleen schrijft zijn er voordelen aan een online tekstverwerker: je eigen tekst is op elke plek met een internetverbinding toegankelijk. Geen gesleep met memorysticks!

Met Writeboard schrijf je bijvoorbeeld in het scherm van je browser. Nodig vervolgens anderen uit om mee te schrijven of aan te vullen. Alle aanpassingen zijn - desgewenst per correctiesronde - zichtbaar. Met Writeboard maak je platte teksten, zonder toeters en bellen. Prima, want als de tekst klaar is exporteer je het resultaat naar je computer, waar je eventuele opmaak kunt toevoegen. Een aanrader.

En dan is er nog een online tekstverwerker met ongeveer dezelfde mogelijkheden: ZoHo Writer.

Google heeft het online pakket Docs & Spreadsheets in het programma. Hiervoor heb je een Google Account nodig.
handige en gratis online diensten freeware gratis software